Brandstorps lanthandel & café

En härlig vårdag begav sig Fikapatrullen iväg på en liten utflykt till Hökensås. När suget efter kaffe blev för stort bestämde vi oss för att styra kosan mot Brandstorps lanthandel & café. Brandstorp är ett litet samhälle som ligger vid Vättern mellan Habo och Hjo. Lanthandeln har funnits länge, men caféet är alldeles nyöppnat och lokalerna ligger intill varandra och har samma ägare.Tidaholms Sparbank hade tidigare en liten filial i den nuvarande cafélokalen.

 

Caféet är inte så stort men inredningen är mysig med många retroprylar. Här kan du se jukeboxar, radioapparater, grammofonskivor, veckotidningar från femtio- och sextiotalet. Även porslinet är i retrostil. Från högtalarna strömmar härlig femtiotalsmusik. Frågan är om stämningen kan vara bättre när man fikar? Vi är i alla fall nöjda med miljön i det lilla fiket. Det finns även möjlighet att sitta ute om vädret tillåter.

Fikautbudet är varierat och man kan även köpa kulglass och mjukglass. Om man är hungrig finns korv och annan snabbmat att förtära. Fikabrödet är färskt och gott, men det är inte bakat på plats vilket sänker betyget något. En i Fikapatrullen avsmakar en chokladmuffins och den andre väljer en chokladboll (mums mums) och en kärleksmums. Mumsigt! Det finns en kaffeautomat där man själv väljer dryck samt storlek och styrka på drycken. Dryckesutbudet är ändå något begränsat. Priserna ligger på en budgetnivå.

 

Avslutningsvis tycker Fikapatrullen att Brandstorps lanthandel & café är väl värt att besöka särskilt för den härliga miljön och den fina vätterutsikten. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *