Café Engel

Vilka fantastiska fikaupplevelser vi hade i Helsingfors i somras! Ett av caféerna vi besökte var anrika Café Engel, som ligger mittemot den magnifika domkyrkan (vid Senatstorget), med en fantastiskt mysig innergård. Sommartid huserar Kesäkino Engel på innergården; Helsingfors enda utomhusbio. På caféet finns både frukost, varma rätter och naturligtvis fika.

Fikapatrullen väljer att testa två olika bakverk under besöket på Café Engel. Det första bakverket vi testar är en lakritskaka där lakritssmaken verkligen kommer fram, utan att för den delen bli alltför intensiv. Vi testar också en citronmarängpaj som nästintill är den perfekta citronmarängpajen. Ja, nu i efterhand kommer vi faktiskt inte på något att anmärka på. Fikat är förträffligt. Vid vårt besök dricker vi bryggkaffe som har en god smak.

Innergården är lummig och mysig att sitta på – framför allt är det skönt att gå in här och komma undan från alla turister ute vid Senatstorget. Trots det centrala läget vid en av Helsingfors allra största sevärdheter är inte Café Engel en turistfälla – långtifrån. Fikat håller en hög kvalité och det är ett mysigt café. Däremot är priserna höga (det kan nog vara det dyraste fika vi någonsin ätit). Om det var värt det? Ja jo, det var det nog. Är inte fika alltid värt det?

Betyg:

Fika: 4,5/5

Dryck: 4/5

Bemötande: 3/5

Miljö: 4/5

Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *