Bruket i Wiared

I somras bilade Fikapatrullen runt i Västsverige och passade i samband med det på att göra ett besök på Bruket i Wiared som ligger utanför Borås. Bruket i Wiared beskrivs som en ”plats att älska” och en ”kreativ plats där människor kan mötas” – och det är sannerligen både en kreativ och älskvärd plats! På området finns café, restaurang, inredningsbutik, saluhall, glamping och dessutom hålls under sommaren konserter på Bruket i Wiared. Bruket i Wiared är ett stort område där det finns mycket att upptäcka. Vid Fikapatrullens besök är det många gäster på plats, men trots det så märks det knappt, i och med att det är en stor yta med många sittplatser.

Fikat bakas på plats i brukets bageri med bra råvaror och på äkta vis. Fikapatrullen börjar med att testa caféets vita choklad-kaka med bärtopping. Kakan har en saftig konsistens och den söta chokladsmaken gör sig väl till den syrliga bärtoppingen. Fikapatrullen testar också en björnbärskaka som serveras ljummen tillsammans med Wiareds egengjorda vaniljsås. Björnbärskakan är en hit – den är smakrik, saftig och den tillhörande vaniljsåsen är fantastisk i sin smak! Till fikat dricker vi bryggkaffe som också det är gott.

På Bruket i Wiared finns det, som tidigare nämnt, många sittplatser. Det finns utrymme i orangeriet, trädgården, villan och vinkällaren. Fikapatrullen väljer att sitta ute på gårdsplanen och det är en trevlig miljö att sitta i. Vi uppskattar att det är ett stort område med varierande sittplatser. Omgivningen på Bruket i Wiared är unik och är värd att se med egna ögon. Att vi dessutom får ett trevligt bemötande under vårt besök leder till att Bruket i Wiared får ett toppbetyg av oss – se betyget nedan.

Betyg:

Fika: 4,5/5

Dryck: 4/5

Bemötande: 4/5

Miljö: 5/5

Slutgiltigt omdöme: 4,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *