Falu Bröd och Patisserie

Fikapatrullen tycker att Falun är en riktigt trevlig fikastad och under vårt besök i dalametropolen har vi besökt flera mysiga caféer. Ett av dem är Falu Bröd och Patisserie på Åsgatan i de centrala delarna av staden. Det är ett konditori och stenugnsbageri – det franska ordet ”patesserie” betyder ett konditori som har specialiserat sig på bakverk och sötsaker. Tilläggas bör dock att det även finns matbröd att köpa på Falu Bröd och Patisserie.

På konditoriets webbsida skriver man att ”bakning är ett hantverk och för att få det bästa resultatet krävs både tålamod, kärlek och bra råvaror” och det är nog ett budskap som många yrkesbagare och även hemmabagare håller med om. Hela sortimentet är bakat på plats och man är noga med att använda förstklassiga råvaror. Alla bakverk säljs på plats och vid vårt besök kan vi också konstatera att det finns ovanligt många veganska bakverk i sortimentet vilket är ett extra plus.

Fikapatrullen väljer att testa en läckerbit i form av en brownie som är fint dekorerad (se Fikapatrullens bilder). Den är mycket god med väl avvägda smaker. I efterhand ångrar vi dock att vi inte smakade på någon av konditoriets surdegsbullar. Det är nästan ett måste vid ett besök på ett surdegsbageri.

Cafélokalen är ganska liten och den består av flera mindre rum vilket ger den en hemtrevlig känsla. Falu Bröd och Patesserie är ett gemytligt konditori där de fina bakverken är den största behållningen. ”Fantastisk fransk fika i fokus i Falun” skulle vi med sju ord kunna sammanfatta vårt fikabesök.

Betyg:

Fika: 4,5/5

Dryck: 3,5/5

Personal: 3,5/5

Miljö: 3,5/5

Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *