Vischans

Visst hör det till att besöka ”Lisch” åtminstone en gång under sommaren? Fikapatrullen tycker alltid att det är trevligt att ta en fikatur till Lidköping. Denna gång har vi besökt Vischan’s bageri som är en blandning av bageri, café och saluhall. Utifrån ser Vischan’s bageri ganska trist ut, men inuti är interiören inbjudande, originell och trivsam. På Vischan’s bageri används främst lokalproducerade råvaror – helt i Fikabloggens smak helt enkelt!


Det som ser mest lockande ut på caféet är bullarna, så Fikapatrullen bestämmer sig för att testa två olika sorter. Vi testar en smörbulle och en kanelbulle. Bägge bullarna smakar ”hembakat” och vi tycker att det är något fint i att bullarna är mjuka och smöriga – precis som när man bakar bullar hemmavid. Visst finns det en charm i knäckiga surdegsbullar, men vi uppskattar den här sortens bullar också. Till fikat dricker vi bryggkaffe som har en god smak.


Vischan’s bageri är ett trevligt café att fika på. Vi får ett varmt bemötande under vårt besök där och kommer gärna att återvända dit.


Betyg:
Fika: 4/5
Dryck: 3,5/5
Bemötande: 4/5
Miljö: 4/5
Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *