Gallys Gelato & Café

OBS! Caféet finns inte längre kvar. 
 
Visst låter Gallys bekant här på bloggen? I höstas slog Gallys upp portarna i Jönköping under namnet Gallys Backhaus. Caféet skulle med andra ord ha en tysk prägel, vilket vi i Fikapatrullen inte tyckte att de lyckades helt och hållet med (vilket ni kan läsa i vår recension här). Nu har Gallys ändrat koncept, och istället riktat in sig på glass. På Gallys hemsida beskriver de sin italienska glass med dessa ord: ”Gallys Gelato är alltid dagsfärsk och tillverkas endast med naturliga ingredienser. Vår Gelato rörs om långsammare än vanlig glass, vilket gör den rikare, mjukare och med en ljusare konsistens. Inga artificiella smaker, färger eller konserveringsmedel”. Vi i Fikapatrullen tyckte naturligtvis att detta lät mycket lovande, och bestämde oss för att ge Gallys – som numera heter Gallys Gelato & Café – en ny chans. Det visade sig inte vara en besvikelse! 
Smakerna stracciatella, indisk mango och hasselnöt 
Körsbär, cookies och pistage
Blåbär, pistage och choklad 
Gallys erbjuder över tio olika glassmaker, varav flera av sorterna dessutom är laktosfria. För den som inte orkar sugas in i beslutsångesten som garanterat infinner sig framför glassdisken på Gallys – alla smakerna ser ju så galet goda ut – har Gallys satt ihop en meny där man kan välja mellan olika glassar, såsom till exempel banana split eller frukt mix. Den glass som har väckt störst uppmärksamhet i Jönköping är deras spagettiglass, som består av vaniljglass som har formats som spagetti, och som serveras med jordgubbssylt (tomatsås) och riven vit choklad (parmesanost). Innovativt!  
 
Vi i Fikapatrullen bestämde oss dock för att sätta ihop våra egna bägare med glassar, och vi testade smakerna indisk mango, pistage, choklad, körsbär, cookie, blåbär, hasselnöt och stracciatella. Till glassen ngår även valfri topping, såsom sås och strössel. Glassen är god, och det märks att glassen är gjord av naturliga råvaror, då frukt- och bärglasserna har en mycket fylligare smak än annan glass vi ätit. Till glassen dricker vi kaffe, te och cappuccino, men faktum är att våra smaklökar knappt registrerar hur dessa drycker smakar, då det är glassen som står i centrum under vårt besök på Gallys Gelato & Café. Gallys är inte ett café som vi skulle besöka för att enbart avnjuta en kaffe, utan det är Gallys goda gelato som förhöjer besöket. 
Interniören på Gallys har inte förändrats sedan vi var där i höstas, men nu när Gallys profilerar sig som ett gelatocafé istället för ett tyskt fik kan vi åtminstone inte anmärka på att inredningen inte förhåller sig väl till deras koncept. Personalen är trevlig och det känns som att personalen verkligen månar om sitt café. Hur som helst anser vi verkligen att Gallys nya vägval är till det bättre, och faktum är att glasscaféet till och med för våra tankar till det anrika Smultronstället i Söderköping. Gallys glass är farligt god, och vi ser framemot att återvända dit!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *