Julius bageri och kök

Fikapatrullen åkte nyligen iväg på en liten utflykt till den idylliska småstaden Tidaholm och givetvis ville vi passa på att fika. Vi hittade Julius Bageri och Kök som ligger på Kyrkogatan nära Gamla Torget. Caféet ser inte så spännande ut från utsidan även om det finns en uteservering med många platser. Däremot är det mysigt och ombonat när vi kommer in i cafélokalen. Möblemanget är ganska murrigt, men det finns fina lampor och andra trevliga inredningsdetaljer som lyfter lokalen. Fikat och matbrödet är bakat på plats vilket Fikapatrullen tycker är ett extra plus. Julius Bageri och Kök serverar även lunchbuffé och det går att beställa catering. Fikautbudet är ganska klassiskt med bullar, finkakor, småkakor, bakelser och någon bärpaj. Vi bestämmer oss för att avnjuta en vaniljbulle, en blåbärsbulle och en chokladbiskvi. Fikabrödet smakar bra och blåbärsbullen smakar extra gott. Kombinationen av blåbär och vaniljkräm är utsökt och ger bullen en smak av sommar.  

När det gäller dryckerna finns det ett ganska stort utbud av kaffedrycker. Fikapatrullen har svårt att välja bland alla lattesmaker, men till sist väljer vi en kaffe latte med smak av irish cream. Den är generös och välsmakande. 

Prisnivån på Julius Bageri och Kök är förvånansvärt låg i jämförelse med liknande caféer. Vi kan dock tycka att caféets öppettider är snålt tilltagna; på måndagar och tisdagar stänger man redan kl.15.00 i alla fall under sommaren.

Fikapatrullen rekommenderar gärna Julius Bageri och Kök om du vill ha gott och billigt fika i en trevlig miljö. Men tänk på att kolla öppettiderna innan du beger dig till Tidaholm!

 

Betyg:

Fika:

 

Dryck:

 

Kundbemötande:

Miljö:

 

Slutgiltigt omdöme:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *