Café Immanuel, Immanuelskyrkan, Jönköping

Fikabloggen har som motto att ”vi recenserar caféer av alla de slag” och vi besöker gärna caféer som drivs ideellt. Immanuelskyrkan i Jönköping driver ett sådant café och Fikapatrullen beger sig till kyrkcaféet som ligger på Oxtorgsgatan i centrala Jönköping. Café Immanuel har generösa öppettider och är öppet måndag till torsdag kl.9-18 samt fredagar och lördagar kl 9-13. På tisdagar och onsdagar serveras sopplunch med pannkakor för en billig penning.

Café Immanuel har ett ganska stort utbud av fikabröd och olika slags smörgåsar t.ex. räksmörgåsar. Fikapatrullen väljer en hembakt kardemummabulle och en chokladcupcake med lakritsglasyr. Kardemummabullen har en god kardemummasmak och den är mjuk och saftig. Mums! Cupcakens glasyr har en spännande smak och lakritsen gifter sig bra med chokladen. Glasyren gör att smaken inte blir alltför söt som bakverk med choklad kan vara ibland. Café Immanuel är noga med att framhålla sitt rättvisemärkta kaffe och deras bryggkaffe smakar bra till fikabrödet. Däremot är dryckesutbudet begränsat vilket är naturligt på den här sortens caféer.
Café Immanuels priser ligger på en budgetnivå. En kopp kaffe med en bulle och en cupcake kostar 54 kr. Personalen är värd ett särskilt omnämnande. På Café Immanuel arbetar gulliga tanter som gärna byter några ord med kunderna. Lokalen är ljus och trevlig med stora fönster och den lämpar sig bra för trevlig gemenskap. Det finns dock inga avskilda hörn så det är inget bra ställe om du vill sitta ifred och fika.

Besök gärna Café Immanuel om du vill budgetfika i en lugn miljö med rimliga priser. Varför inte besöka marknaden på Västra torget och ta en lördagsfika på caféet?

 

Betyg:

Fika: 

Dryck: 

Kundbemötande:

Miljö: 

Betyg: 

2 Comments

 1. Tess
  februari 2, 2018

  Det ser väldigt gott ut! 🙂

  Svara
  1. fikabloggen
   februari 3, 2018

   Det smakade riktigt bra 🙂 Och dessutom var det billigt fika!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *