Triumf Glasscafé, Alingsås

Triumf Glasscafé är en kedja som finns på åtta olika platser i Göteborgsområdet, varav vi har besökt caféet i Alingsås. Caféet ligger på adressen Lilla torget 2, bara ett par minuter bort från tågstationen, vilket naturligtvis underlättar för glasshungriga tågresenärer som är sugna på att besöka caféet. Sedan år 2009 har caféet funnits i Alingsås. Glassen som serveras på caféet kommer – förvånande nog – från märket Triumf Glass och på caféet finns det en mängd olika sorters glass och sorbeter att välja mellan: även ett stort urval av laktosfri glass. 
Trumf Glasscafé har en riklig meny med både glass, galetter, crêpes, våfflor, smoothies, milkshakes och andra kaffedrycker. Menyn hittar ni på caféets hemsida. Fikapatrullen besöker caféet vid lunchtid och visst är det okej att avnjuta crêpes till lunch ibland? Det tycker i alla fall Fikapatrullen och således beställer vi in varsin crêpe till lunch. Crêpes är tunna franska pannkakor som tillverkas i ett speciellt järn och som är knaprigare än vanliga pannkakor. Fikapatrullen beställer in en marängswisscrêpe som serveras med chokladsås, krossade maränger, banan, vaniljglass och grädde samt en crêpe med Nutella, grädde, banan, chokladsås och vaniljglass. På bilderna ser pannkakorna nästintill identitska ut vilket beror på att innehållet är relativt likartat. Crêpsen är verkligen väl tilltagna i storlek vilket Fikapatrullen naturligtvis inte har något emot: kan man någonsin äta sig mätt på pannkakor? Fyllningarna är goda, däremot tycker vi inte att sprutgrädden tillför något och den skulle lika gärna gå att utesluta. 
Eftersom vi besöker Triumf Glasscafé vid lunchtid väljer vi att dricka vatten till lunch, och kan därför inte bedöma caféets drycker. Caféet är litet till storlek, det finns ett fåtal sittplatser inomhus och en desto större uteservering. Det är fint att sitta på uteserveringen och blicka ut över The Capital of Fika, men trots utsikten är miljön caféets svagaste punkt. Är du sugen på glass eller pannkakor gör du klokt i att besöka Triumf Glasscafé. Vi lovar att menyn kommer få det att vattnas i munnen på dig!
 
Betyg:
Fika:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *