Café Bräket

I Slottsskogen finns fyra caféer: Café Bräket, Café Azalea, Café Björngårdsvillan och Villa Belparc. Slottsskogen är 137 hektar stor (vilket motsvarar 195 fotbollsplaner) och med parkens storlek i åtanke – och dess flöde av besökare – är det naturligtvis rimligt med fyra caféer i den populära Göteborgsparken. I Slottsskogen finns det aktiviteter både för vuxna och små: en av Sveriges äldsta djurparker (enligt Göteborgs stad), motionsområden, lekparker, frisbee- och äventyrsgolf och mycket mer. På sommaren anordnas även festivalen Way out West i parken och i anslutning till området ligger även Göteborgs botaniska trädgård samt Naturhistoriska museet. Med andra ord finns det många anledningar till att besöka Slottsskogen.
 
Kan ni lista ut vilket skäl Fikapatrullen hade till en Slottskogsvisit? Förutom att promenera oss trötta i benen och beundra söta pingviner var det självklart fika som vi var anledningen. Fikapatrullen var sugna på våfflor och vad passade då bättre än att besöka Café Bräket – som även går under benämningen Slottskogens våffelstuga? 
Café Bräket erbjuder bara sittplatser utomhus, visserligen finns det tak över ett fåtal, men Fikapatrullen slipper bekymra sig över att det enbart finns en uteservering eftersom solen skiner under hela Fikapatrullens besök. Förutom våfflor erbjuder caféet enklare tilltugg såsom glass, milkshakes och korv. Våffelmenyn är relativt begränsad men vi hittar två våfflor vi är sugna på att testa: en med Nutella och en med varm hjortronsylt. Båda våfflorna serveras med grädde. Vi tycker att grädden skulle kunna serveras på samma sätt som sylten: i en liten skål vid sidan om. Våfflorna är både större och tjockare än vanliga våfflor, men är trots detta krispiga och goda. Men som alltid är det tillbehören som gör våfflan, eller hur? Båda våfflorna har god topping, hjortronsylten gör sig god varm och känns som den mest unika toppingen av de två våfflorna vi avnjuter. Däremot skulle det vara möjligt för Café Bräket att utveckla sin våffelmeny: varför inte lägga till ett par till våfflor i menyn? Till exempel skulle det vara gott med glass som tillbehör till våfflorna.
Vid Fikapatrullens besök är kaffemaskinen ur funktion och Fikapatrullen får således nöja sig med bryggkaffe. Kaffet är inget speciellt smakmässigt och vi tycker det är synd att kaffet serveras i engångsmuggar samt att våfflorna serveras på engångstallrikar. Det är förståeligt med tanke på att det är ett utomhuscafé, men av både miljömässiga anledningar och trivselskäl skulle det kännas bättre med porslin. Personalen på Café Bräket ger oss ett trevligt bemötande. Det är trevligt med ett våffelcafé i Slottskogen, däremot skulle uteserveringen gå att fräscha upp och som vi nämner i recensionen skulle det även gå att förbättra vissa detaljer i caféets utformning. Trots våra förbättringsförslag lämnar vi Café Bräket med mätta magar, redo för att ta oss an resterande delar av den mysiga Slottskogen i Göteborg. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *