Babettes Kafferi

Babettes Kafferi är ett White Guide-omnämnt café i centrala Linköping som också har vunnit kulturpriset Nyponet år 2016. Nyponet är en stiftelse som grundades av artisten Lars Winnerbäck och som varje år delar ut pris till en kulturverksamhet; för faktum är att Babettes Kafferi inte bara ett café, de anordnar också konstutställningar, konserter, litteraturevangemang med mera. Framför allt strävar Babettes Kafferi efter att lyfta fram lokala kreatörer. 
När det kommer till fikautbudet på Babettes Kafferi är det säsongsbaserat och bakat med lokala råvaror. Allt är givetvis bakat från grunden! I källaren till caféet huserar Babettes Bageri med tillhörande brödbutik där stenugnsbakat bröd, bullar med mera säljs. Med Babettes genomtänkta filosofi är det inte förvånande att också valet av bryggkaffe är noga utvalt: det kommer från ett svenskt mikrobryggeri. 
 
Babettes har ett trevligt fikautbud bestående av bullar, mjuka kakor med mera. Fikapatrullen väljer att testa caféets morotskaka samt en bananmuffins. Morotskakan är saftig och innehåller dessutom valnötter vilket vi tycker förhöjer smakupplevelsen. Glasyren har en lagom sötma/syra. Bananmuffinsen är också saftig och banansmaken bryter av fint mot den mörka chokladen som både finns i muffinssmeten och i chokladglasyren på toppen. Bryggkaffet vi dricker till fikat är välsmakande. 
Babettes styrka är den mysiga interiören. Sommartid är det mysigt att sitta på den lummiga uteserveringen, men också insidan är inredd på ett ombonat sätt. Om vi ska sammanfatta Babettes Kafferi med ett ord så skulle vi välja att benämna det för genomtänkt. Det löper en röd tråd genom hela Babettes koncept, från allt från fika till miljö till musiken som spelas på plats, och vi uppskattar verkligen det. Babettes Kafferi är väl värda sina utmärkelser och vi hoppas på att ha vägarna förbi Linkan snart igen. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *