Bagarstugan Brasserie & bageri

Bagarstugan Brasserie & Bageri ligger i stadsdelen Knäppingsborg i centrala Norrköping och strävar efter att vara ett vardagsrum där alla dygnets måltider kan intas. Bageriet bakar allt från grunden och använder lokala och ekologiska råvaror. Hur fint låter inte det? Det som framför allt lockade Fikapatrullen till Bagarstugan var hur inbjudande lokalen såg ut utifrån, och när vi kommer innanför dörrarna visar det sig att vi har rätt. Bagarstugan är mysigt och bjuder in till många långa fikastunder.
Bagarstugan erbjuder ett rejält fikautbud och vi bestämmer oss för att hugga in på en bit tryffelkaka och en bit citronmarängpaj. Tryffelkakan har en riklig chokladsmak, men skulle behöva förfinas för att riktigt blomma ut. Kanske skulle mer glasyr förhöja smakupplevelsen, eller en mindre torr botten? Likaså är vi inte helt nöjda med citronmarängpajen där vi tycker att marängen är för frasig (nästan som marängtoppar som bakas i ugn). Det vi vill ge ett plus till är att kaffet serveras i kanna. Vi får rikligt kaffe och det ekologiska kaffet smakar dessutom väldigt gott. Däremot tycker vi att priset för fikat är i överkant (och då är vi ändå vana vid att fika på dyra innerstadscaféer i till exempel Göteborg). 
Bagarstugan är ett mysigt café, men däremot blev vi inte överväldigade av fikat. Däremot verkar Bagarstugans restuarangmeny trevlig och vi återvänder gärna till Bagarstugan för att äta lunch eller middag. 
 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *