Maison Caillard

En lärdom som vi har lärt oss under våra år som fikabloggare är att aldrig ha för höga förväntningar. Ogästvänlig personal, torra kakor, beskt kaffe och smutsiga miljöer kan förstöra ett helt fikabesök. Men när det kom till vårt nalkande besök på bageriet Maison Caillard kunde vi omöjligen hålla vår iver i schack. Vi har svårt att förstå hur någon kan följa deras fantastiska Instagramkonto utan märka av en kurrande mage. Nu har vi äntligen varit där, men innan vi berättar om vår caféupplevelse ska vi introducera den oinvigde till vad Maison Caillard är för ställe. 
 
Maison Caillard ligger i utkanten av Göteborg och är inriktade på klassiskt franskt fika: vilket är naturligt med tanke på att en av ägarna har franskt påbrå. Förutom den franska inriktningen tycker vi att det är viktigt att lyfta fram att det är ett hantverkscafé där hantverket står i fokus. Med andra ord används genuina råvaror och bakandet tar sin tid. Baguetterna och smördegskreationerna är så långt ifrån pop up-jästa luftiga ”butiksbakade” bröd man kan komma – och givetvis i en positiv bemärkelse. För den som är intresserad av att läsa mer om Maison Caillard hänvisar vi till bageriets hemsida
På Maison Caillard finns ett stort utbud av bakverk såsom eclairer, tarteletter, crossianter, brioche med mera. Vi väljer att testa två olika bullformade crossianter: en med fyllning av fikon/vanilj och den andra med persika/mandelmassa. Det som vi slås av när vi lyfter bakverken är att det finns en tyngd i dem: en tyngd av smör och fyllning. Den tyngden kommer man inte ens i närheten av när man, som tidigare exemplifierat, köper ett butiksbakat wienerbröd. Smörsmaken märks dessutom av på ett angenämt sätt. Bägge crossianterna är fantastiska men framför allt tycker vi att kombinationen persika/mandelmassa är förträfflig. Till fikat dricker vi svart kaffe som har en god smak. Det finns ett stort utbud av kaffedrycker att välja mellan på Maison Caillard. 
Förutom det fantastiska fiket får vi också ett trevligt bemötande av personalen. Nu i virustider är det ju extra viktigt med hygien och vi uppskattar att personalen tar sig tid att hålla det rent i cafélokalen. Cafélokalen är egentligen det enda negativa vi har ett lyfta fram med Maison Caillard. Lokalen är varken den största eller den mysigaste, det skulle behövas en aningen större lokal, men vi uppskattar att man kan blicka in i bageriet genom glasrutor under fikastunden. Eller just det, vi kom förresten på en till negativ aspekt: att vi bor alldeles för långt bort från Maison Caillard för att kunna bli stammisar där. En flytt kanske vore något?
 
 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:
 

3 Comments

 1. Malin
  oktober 24, 2020

  Inte i Krokslätt annars stämmer ALLT. (Kan även rekommendera Nutella-crossainten som nog är något av det finaste som finns.)
  Mvh
  Stammis och granne 😉

  Svara
  1. fikabloggen
   oktober 24, 2020

   Tack för feedbacken! Vi får testa Nutella-croissanten nästa gång! 🙂

   Svara
 2. Emelie
  november 20, 2020

  😍😍😍

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *