Östgöta Bageri & Café

Vi har alltid varit förtjusta i cafélokalen på Nils Ericsongatan 30 i Falköping, både när fördetta Östgöta Wienercafé huserade i lokalen och numera när Östgöta Bageri & Café har öppnat upp med nya ägare i lokalen. Och varför tycker vi om lokalen? Jo, för att den är trivsam, lagom stor och passar utmärkt till ett kvartersfik. Nyöppnade Östgöta Bageri & Café har dessutom öppet alla dagar i veckan (!) så för den som bor i närheten kan det verkligen bli ett kvartersfik som besöks dagligen.
Östgöta Bageri & Café har ett klassiskt utbud av fika där vi framför allt tycker att bagerisortimentet, bullar och bröd, känns intressant. Naturligtvis måste vi provsmaka en bulle när vi är här! Vi väljer att testa en kardemummabulle som är saftig, har en tydlig kardemummasmak och är riktigt smörig. Sammantaget håller bullen en hög kvalité. Vi testar också en nougatkaka med en seg havrebotten och nougatglasyr. Det är en god kaka där smakerna harmoniserar med varandra på ett utmärkt sätt.
Och hur ser Östgötas dryckesutbud ut? Östgöta Bageri & Café är inte ett hippt innerstadscafé där man kan beställa frappuccino och amerikano och allt-vad-det-heter men det vill vi ju inte att det ska vara heller. Vi älskar att Östgöta Bageri & Café är ett litet kvartersfik på falbygdaschlätta och vi dricker gärna bryggkaffe där. Framför allt med tanke på att kaffet smakar gott.
Allt som allt är Östgöta Bageri & Café ett trevligt tillskott till Falköping och framför allt tycker vi att det är roligt att de kommer att ha öppet alla dagar i veckan. Vi fick dessutom ett trevligt bemötande vid vårt besök på caféet. Vi ser framemot att följa Östgötas utveckling och är glada över att det återigen är en caféverksamhet på Nils Ericsongatan 30!
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *