15/7 – Våffelstugan, Fjällvallens fäbod, Idre

Mitt bland fäbodsstugorna i Fjällvallens fäbod ligger Våffelstugan, som är en ombonad stuga där både fika för stora och små erbjuds. Bland annat serveras det chokladbollar i både små och stora storlekar, våfflor med diverse toppings och olika slags kakor – men det som utmärker Våffelstugan allra mest är deras generösa storlekar på bakverken som erbjöds. Vi åt varsin cookie – den ljusare varianten innehöll daimkulor och mörk choklad, medan den mörka chokladvarianten innehöll generöst med non-stops i regnbågens färger – och fikat höll en utmärkt kvalité. Många cookies har en förmåga att vara för hårda, men dessa var mjuka och kändes oerhört färska, vilket som gjorde att vi fann dem otroligt goda. 
Kaffeutbudet var aningen begränsat, men det stora problemet ansåg vi inte var det begränsade utbudet, utan det faktum att kaffet serverades i en pappersmugg. Detsamma gällande kakorna, som serverades på papperstallrikar. Detta drog ner vårt miljöbetyg en smula. Vi hade gärna sett att papperstallrikarna hade bytts ut mot riktigt porslin, då det förgyller fikaupplevelsen ur flera olika dimensioner. 
 
Trots den långa kön som slingrade sig till caféet, så var personalen väldigt trevlig, och vi kan förstå att många barnfamiljer gärna passar på att besöka Våffelstugan efter att ha gosat med djuren i fäboden. Våffelstugan erbjuder fika till ett medelpris – men hur fantastiskt fikat än var, så är ändå omgivningen Våffelstugans starkaste sida. Väljer ni att placera er utomhus – precis som vi gjorde – finns det både mysiga fäbodsbyggnader med charmiga skorsstenar, frodiga grästak och söta djur att betrakta. Om ni däremot väljer att placera er inomhus, möts ni av en charmig inredning med många vackra detaljer att betrakta. 
Avslutningsvis kan vi säga att Våffelstugan i Fjällvallens fäbod är så mycket mer än ett halvdant fäbodscafé – vars syfte är att mätta hungriga ungar som behöver snabba kolhydrater efter att ha lekt med djuren alldeles för länge – och att Våffelstugan dessutom erbjuder fler alternativ än våfflor ger helt klart caféet pluspoäng. Vi återvänder gärna till Fjällvallens fäbod igen – och inte bara för de charmiga djurens skull. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *