14/7 – Värdshuset, Idre fjäll

Värdshusets café är förmodligen ett café som många obemärkt går förbi – för trots att det ligger i en central passage i Idre fjäll, där det dagligen strömmar igenom människor, ger caféets ett synnerligen anonymt första intryck. Deras logotyp är trist och skriven med ett typsnitt som vanligen används till brödtexter, typ Arial, och när vi kommer innanför caféets dörrar kvarstår den opersonliga känslan. Inredningen är en mix av trista, klumpiga soffor i mörkt tyg, ljusgråa fåtöljer, soffor av en helt annan modell som inte alls är lika klumpiga och trästolar. Hur låter den kombinationen? Tror ni att Ernst Kirchsteiger skulle benämna caféet som harmoniskt? Nja, inte direkt. 
 
Vi tror dock att Värdshusets röriga inredning beror på att lokalen används både som restaurang- och fikaservering, och att inredningen därför ska gå att nyttja till både långa fikastunder och snabbare luncher. Men problemet kvarstår – inredningen är opersonlig och lokalen är alldeles för stor för att bjuda in till en intim och mysig fikastund. Trots detta kan vi ändå säga att vi fick en mysig fikastund – även fast Värdshusets mångspecialisering tyvärr sken igenom på ett dåligt sätt även när det kom till fikat. Fikautbudet var ingen vidare, men vi hittade en pekankaka och en kladdkaka att hugga in på. Prisklassen var på mellannivå, med priser likt många populära cafékedjor.   
Kladdkakan smakade som en kladdkaka som bakats enligt ett grundrecept, och pekankakan var aningen torr men innehöll god kolasås, och överlag var fikat smakligt. Höjdpunkten med Värdshusets café var ändå deras cappucino, som innehöll rikligt med skum. Däremot hade vi gärna serverats cappucino i större koppar, och vi hade gärna sett att Värdshuset hade skyltat tydligare med kaffedryckerna som de erbjöd. 
Överlag gjorde Värdshusets café ett väldigt anonymt intryck på oss. Ingenting var exceptionellt, och vi tycker det är synd att Värdshusets inte håller en högre fikakvalité, när caféet förmodligen ligger mitt i den mest centrala genomfarten i hela Idre fjäll. En mer lockande logotyp och inredning med mer fjällkänsla skulle göra mycket för cafeéts anseende. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *