13/7 – Storsätra fjällhotell

Precis som med andra saker i livet, så finns det händelser som fäster sig och händelser som man inte alls kommer ihåg trots att man nyligen upplevde dem. Detta gäller även när det kommer till fika – det finns fikaupplevelser där kanelbullarna är så torra att inte ens en gnutta kanel sätter sig på minneskanalen, men det finns också fikaupplevelser som är så enastående att man kommer minnas dem för en lång, lång tid framöver. En sådan upplevelse var vi med om idag. 
Storsätra fjällhotell ligger en bit ifrån Grövelsjöfjällen, som ligger ett par mil ifrån Idre, och på utsidan ser det ut som ett klassiskt fjällhotell. Men, skenet bedrar, och när vi kommer innanför dörrarna till restaurangen så möts vi av mysig sal med rustik inredning. Efter att ha beställt fika placerar vi oss på den vackra terassen – med ett fantastiskt möblemang – som dessutom har utsikt över forsen Grövlan som gick strömmade förbi utanför. En stund senare blev vi serverade en vackert upplagd kladdkaka, med hallonsås, jordgubbe och grädde. 
Kladdkakan hade en krämig och djup smak, och jordgubben kändes som ett bra komplement till den fylliga chokladsmaken. Däremot ställer vi oss aningen skeptiska till huruvida hallonsåsen och grädden var behövlig. Visserligen förstärkte hallonsåsen den dekorativa uppläggningen, men vi hade föredragit att kladdkakan hade fått stå i centrum – och att grädden eventuellt hade ersatts med glass. Förutom det tidigare nämnda, samt det faktum att det kaffesorterna var relativt ordinära, har vi ingenting att klaga på – för fikat var nästintill perfektion, kundbemötandet var väldigt trevligt och cafémiljön hade inte kunnat vara bättre. Om ni vill besöka ett lyxigt café i Dalarnas himmelska fjäll rekommenderar vi varmt Storsätras fjällhotell!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *