17/7 – Wienerkonditoriet

På den centrala gågatan Östra storgatan i Jönköping är Wienerkonditoriet beläget. Caféet ligger i en tvåvåningslokal med tillhörande uteservering, och såhär års samsas både cafégäster och fikasugna fåglar på den markissbeklädda uteserveringen. Överlag kan Wienerkonditoriet beskrivas som ett klassiskt café – både gällande fikautbud, kaffesorter och interiör. Det är bara några mer moderna sorters kakor och dryck som har fått leta sig in i försäljningen, och utöver dem finns det inga spår av den amerikanska prägel som många caféer anammar. 
Under dagens fikabesök deltog bara en av recensenterna, och till ett medelpris beställdes en rocky road-kaka samt en chai latte. Rocky road-kakan var lagom stor och hade en god smak, men däremot var toppingen lite fattig – för som ni ser på bilden garnerades den enbart med två marsmallows av en mindre storlek. Chai latten serverades i ett högt glas och innehöll rikligt med skum, och överlag hade caféet ett intressant dryckutbud. Bland annat fanns det alternativa chai latte-versioner som bland annat hade smak av choklad och frukt, och för den som inte är en kaffedryckare erbjöds även färskpressad juice. 
På bilden ovan syns dagens fikasällskap, och i bakgrunden kan ni även skymta den inrökta Wienerkonditori-miljön. Hur smarrigt fikat än är på Wienerkonditoriet, så andas inredningen en osmaklig mix av 80-tal och mer modern 2000-tals prägel, och inredningen känns väldigt anonym. Ingenting med inredningen är utmärkande, och det känns som att Wienerkonditoriet behöver finna en röd tråd som binder samman nedre plan, övre plan och uteserveringen – exempelvis skulle det vara klokt av dem att enbart använda ett träslag i inredningen. Däremot får Wienerkonditoriet ett plus för att cafélokalen är rymlig och lämnar plats till många ostörda samtal, och hur mediokert trist inredningen än är, så håller både fika och kaffe en hög kvalité. Det är bara skamligt att Wiener-atmosfären inte gör detsamma. 
 
Betyg:
Fika: 
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
 

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *