19/7 – Landhs konditori, Mullsjö

Landhs konditori – som ursprungligen härstammar från Mullsjö, men nu även har spridit sina caféer till Habo och Bankeryd – är känt även långt utanför Mullsjötrakterna. Är det deras fika som är exemplariskt bra eller det centrala läget med vacker utsikt över Mullsjön som gör att konditoriet är så omtyckt? Under en halvmulen söndag valde vi att undersöka detta, och i och med att de under söndagarna dessutom har en fikabuffé, kändes detta som ett lämpligt tillfälle att smaka på så mycket av deras fikautbud som möjligt. 
Först och främst: i och med att vädret inte var solskensvackert, valde vi att placera oss vid ett bord inomhus. Trots de stora panoramafönstren med sjöutsikt, är inomhusmiljön ganska anonym. Det finns helt klart ett vackert ljusinsläpp i lokalen, men inredningen känns ganska trist och opersonlig, och säger ingenting om caféet i sig. Däremot är det ändå fräscht inomhus, och vi vet med oss att caféupplevelsen hade varit bättre om vi hade kunnat sitta utomhus istället. Dock ställer vi oss frågande till varför de inte har pyntat väggarna med fotografier som utmärker Landhs konditori eller Mullsjö – hur fint skulle det inte vara med bilder som berättar Landhs historia för oss? Som visar konditoriets utveckling? Någonting sådant hade uppskattats.
Fikabufféen var relativt utplockad när vi kom dit – vilket som dock kan försvaras med att vi kom dit ett par timmar efter att den hade startat – men utbudet var ändå rikligt. Det fanns färskt bröd, en mängd olika typer av pålägg, frukt och bakverk av alla möjliga slag: bullar, wienerbröd, muffins, cheesecake, chokladbollar, småkakor… Listan kan göras lång. Vi upplevde att fikat höll en bra kvalité – bortsett från muffinsen som var lite för torra – och deras klassiska utbud svek oss inte i första taget. Däremot var inte fikat något extraordinärt – det var gott, men det saknas något för att det ska gå att klassificera det som fantastiskt.
 
Vi kan förstå Landhs popularitet, för utöver gott fika och vacker miljö så finns det även ett strålande drycksortiment. Däremot finns det vissa förbättringspunkter som skulle behöva göras för att få det erkända konditoriet att sticka ut ur mängden och verkligen leva upp till sitt namn. En modernisering av bakverken och mer uttrycksfull lokal skulle vara lösningen på detta. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *