26/7 – Café fix

Centralt beläget vid Fridhemsplans tunnelbanestation ligger Café fix, som enligt skyltningen är Stockholms äldsta café. Denna benämning är till en överdrift, vilket som konstateras på internet där caféet istället beskrivs som ett av Stockholms äldsta caféer, men även detta kan man vara källkritisk till. Trots caféets långa historia märks inte detta på cafénamnet, och inte heller på den modernt utrustade uteserveringen. Däremot består caféinredningen inomhus bland annat av en kristallkrona, pråliga guldspeglar och en bekväm, klassisk inredning. För den som önskar finns det sittplatser inomhus som är mer undanskymda – vilket som gör att den trafikerade vägen utanför inte märks av alls. 
Gällande fikat erbjöd Café fix ett relativt begränsat utbud. Detta var inte till deras nackdel, då utbudet istället kändes som det allra bästa och det allra smarrigaste. Vi beställde varsin valnötsbrownie, som personalen garnerade med varm chokladsås. Chokladsåsen – och det faktum att den var varm – höjde både smakupplevelsen och den dekoreativa upplevelsen av kakan. Däremot ansåg vi att brownien innehöll för få valnötter för att kunna profiliera sig som en valnötsbrownie, men överlag var smakupplevelsen positiv. De hade även ett brett och gott dryckutbud – och någonting förvånande var att cappuchinon bara kostade två kronor mer än det vanliga kaffet. Däremot tillkom en kostnad för påtår, vilket som vi tyckte var lite snålt. 
Sammanfattningsvis fick vi ett positivt intryck av Café fix. Caféet var inbjudande och vi tror med all säkerhet att många stamgäster återvänder dit för att sitta i ett hörn och läsa morgontidningen – eller kanske för att småprata med den trevliga personalen. Däremot sticker inte Café fix ut i mängden, så om vi skall ge caféet lite konstruktiv kritik skulle vi föreslå att de försöker att utmärka sig på ett annat sätt än genom att felaktigt uppge att de är Stockholms äldsta café. Så lättlurade är vi faktiskt inte. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *