29/7 – Condeco, Jönköping

Centralt beläget i Jönköping, med en förträfflig utsikt över Hamnkanalen, ligger ett av cafékedjans Condecos caféer. Portarna till caféet slogs upp 2014, och sedan dess har det varit mycket populärt att besöka i Jönköping. När vi kommer innanför dörrarna till caféet kan vi förstå detta – för Condeco är experter på bra komfort. Det finns både bekväma fåtöljer och metallicskimrande soffor att slå sig ner i, och sittplatser finns det gott om. Inredningen följer den stil som det är på övriga Condeco-caféer runt om i landet, och kan beskrivas som en bohemisk inredningsstil med naturnära inslag. 
Dagen till ära fanns det många goda och spännande bakverk bakom disken. På Condecos hemsida skriver de att ”vi tycker att det är viktigt att det finns något för alla att välja på. Vi har alternativ för dig som är glutenintolerant, inte tål laktos, mjölk eller ägg, dig som är vegan och vegetarian eller för dig som bara tänker lite extra på vad du äter”, och detta tycker vi genomsyrar deras koncept väldigt bra. Nöjda med utbudet beställde vi en chokladbrownie, en sommardröm bestående av mandelbotten täckt med vaniljkräm och bär, kaffe och en sweet chailatte – allt till en medelprisnivå. 
Fikat föll oss väldigt bra i smaken. Brownien hade en god och kladdig chokladsmak, medan bärkakan hade en god komposition av olika delar – och dessutom ett vackert utseende – även om mandelbottnen gärna hade fått ha en mer saftig konsistens. Men oj, oj vad gott kaffe de har på Condeco! Det vanliga svarta kaffet har en god smak – vilket som kan bero på att det är både fair trade-märkt och ekologiskt – och chailatten består till cirka 50 % procent av luftigt mjölkskum, vilket som är precis så som vi tycker att kaffe ska smaka. Jämfört med liknande cafékedjor – såsom Espresso House – tycker vi att Condeco har ett betydligt godare och mer intressant dryckutbud. Enda nackdelen med Condeco i Jönköping är personalen, som vi tyckte var aningen anonym jämfört med resten av vårt besök. Det som är mest värt att hylla är dock den medvetenhet som Condeco har – att de vill erbjuda fika som passar alla människor oavsett livsstil och att de använder sig av ekologiska produkter. De etiska värderingarna gör bara fikat desto godare. 
 
Betyg:
Fika:

 
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:

Slutgiltigt betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *