2/8 – Café Kvarnen

I Vättak, strax utanför Tidaholm, finns en 445-årig gammal kvarn, som sedan år 1999 har använts som café. Bredvid kvarnen ringlar Tidan förbi, och för den som önskar går det både att boka in sig på flotturer, spela boul och promenera runt i den vackra naturen däromkring. Vi hade däremot siktet inställt på deras café, som både har en mysig inne- och uteservering – och som ni ser på bilden så är även uteserveringen belägen under tak. 
Inne i den gamla kvarnen finns det massvis av saker att fästa blicken på – oavsett om man är intresserad av gamla fotografier från de lokala trakterna, radioapparater eller kaffekannor. Caféet har en personlig prägel och är dessutom duktiga på att framhäva bygdens historia, vilket som gör inredningen oerhört intressant. Det som gav oss det starkaste intrycket var dock den trevliga damen som driver caféet. Hon presenterade artigt fikautbudet, var pratsam och var noga med att informera oss om att påtår ingick. De tre dagar då caféet inte är öppet ägnar hon sig istället åt att baka kakor till verksamheten.
Kaffet höll inte en så speciellt hög kvalité, men däremot får caféet pluspoäng för att påtår ingick. Fikat var också ganska ordinärt, vi beställde en äpplekaka och en kolkaka, men trots små finesser såsom att äpplekakan värmdes innan den serverades, fann vi inte att fikat var någonting märkvärdigt – men till en budgetprisklass får det helt klart godkänt. Däremot blir hela fikaupplevelsen genast mer positiv när man lägger ihop alla dessa bedömningsvariabler – för Café Kvarnen är verkligen ett guldkorn när det kommer till dess läge, dess historia och den trevliga personalen. Ta gärna vägarna förbi när ni är i dessa trakter!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *