20/8 – Ållebergs Café

Efter sjutton dagars caféuppehåll begav sig fikapatrullen ut på ett nytt äventyr, och denna gång hamnade vi i staden som benämns som ”Sveriges kotätaste kommun” – Falköping. För att bjuda på ytterligare ett motto så beskriver Ållebergs Caféet sig som ett cafe ”med utsikt över Falbygden” – och mycket riktigt fanns det en fantastisk utsikt att beskåda på det 335 meter höga platåberget.
Läget är också det som visar sig vara allra mest utmärkande med Ållebergs Caféet. Uteserveringen är en lugn och harmonisk plats där man kan sitta länge och beundra de vackra åkrarna som sträcker ut sig samt försöka urskilja kända byggnader i Falköping som syns på långt håll. Resten av caféet inger ett synnerligen anonymt intryck som präglas av ett begränsat utbud gällande fika och dryck. Fudgekakan som vi avnjöt var en sockrig – men god – historia som hade lämpat sig bättre i ett mindre format, med någon syrlig eller svalkande komponent (exempelvis glass) som kontrast. Däremot höll kaffet en bra kvalité, men samtidigt var utbudet av kaffedrycker alltför smalt för att vi ska kunna höja det till skyarna. 
Om ni har vägarna förbi Ålleberg en solig dag rekommenderar vi er att besöka caféet och sikta in er på en plats på den harmoniska uteserveringen, för trots att caféet inte var det bästa gällande varken fika eller dryck så erbjuder Ållebergs Café så mycket mer än vad alla hippa storstadscaféer som serverar dubbla espressos på rutin. Ållebergs Caféet erbjuder ett lugn, ett lugn som du så sällan kan finna, och vem tackar nej till en harmonisk fika till ett medelpris?
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *