10/9 – Espresso House, Skövde resecentrum

Koffeinhaltiga drycker har visat sig ha en lugnande effekt på människor – till och med i en sådan grad att studier där anti-depressiva tabletter byts ut kaffe har förekommit – och vad passar bättre än en lugn kaffeoas på en centralstation? Mitt bland ”snabbtåg mot Katrineholm och Stockholm med avgångstid 17:34 ankommer snart till perrong 1b”-utrop, tågförseningar och långsamt väntan på stationen finns ett tryggt Espresso House-café – och någonting säger mig att där har många uppgivna tårar över SJ AB fällts. På cafékedjans hemsida briljerar de med det faktum att de är Sveriges snabbast expanderande cafékedja med 142 caféer i Sverige och över 170 000 stycken som aktivt använder deras kundkort – och 170 000 stycken fikaälskare kan väl inte ha fel, eller? 
Som vanligt finns det ett stort utbud av smaskiga amerikansk-inspirerade bakverk att välja mellan på Espresso House, och likaså gör aldrig deras stora dryckutbud en besviken. De erbjuder både en oerhörd bredd av varma och kalla kaffeutdrycker, och utöver detta fruktiga smoothies. Dagen till ära testades deras chai-latte, och jämfört med andra Espresso House-caféer höll den en betydligt sämre klass här. Skummet var för kompakt vilket som gjorde att det inte flöt samman med chai-drycken på det sätt som det brukar – men det är svårt att säga om detta berodde på okunskap hos personalen eller om det helt enkelt bara var en enstaka händelse. Däremot är chai-latten överlag god, och choklad-cheescaken med valnötter som åts till hade en fyllig och smakrik chokladsmak – även om den gärna hade fått innehålla mer nötter. 
 
Sammanfattningsvis är Espresso House en trygg cafékedja med många valmöjligheter gällande fikat – och allt detta till ett medelpris. Däremot måste lokalens inredning kritiseras. Halva caféet är ombonat och har ett trendigt Espresso House-stuk, medan den resternade halvan – som ni kan se på bilden nedan – känns som ett halvfärdigt inredningsprojekt. och det känns trist att de inte väljer att utnyttja ytan som finns där inne till fler sittplatser i form av mysiga fåtöljer – när den ytan uppenbarligen finns. Det känns trist att det café – som troligen är det fik som besöks av flest människor varje dag i Skövde – inte ens kan inreda sitt lokal ordentligt. Frågan är om detta hade varit lika acceptabelt om det inte vore den cafékedja som är allra högst upp i Sveriges fika-hierarki som låg bakom det.  
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *