19/9 – Hotell Mullsjö

En solig lördagseftermiddag i september begav sig testpatrullen till Hotell Mullsjö för att avnjuta Afternoon Tea.  För mullsjöbor är Hotell Mullsjö är en välkänd och klassisk samlingsplats som byggdes i slutet av 1930-talet. Förr i tiden begav sig turister till hotellet för att åka skidor i den snösäkra terrängen. Nuförtiden domineras verksamheten främst av konferenser och andra sammankomster.  Hotellet är inget egentligt café men en gång i månaden serveras en Afternoon Tea-buffé som givetvis har en engelsk touch.

Hotellets motto är ”här ska det vara lätt att må bra” och testpatrullen känner sig genast välmående när de träder in i hotellets foajé och förnimmer den ljuvliga doften av nybakade scones.  När vi kommer in i den mysiga salongen möts vi av tända ljus och en härlig buffé med scones, marmelader, ostar och andra tillbehör. Därtill finns en mängd olika kakor och andra bakverk att välja mellan. Testpatrullens tillfälliga deltagare, som är tre år, är lite tveksam inför utbudet och konstaterar att ”vi har fika hemma”. Men hon kapitulerar inför godsakerna och tuggar snart ivrigt på en chokladscones med Nutella som pålägg. Övriga deltagare i testpatrullen uppskattar främst de välsmakande sconesen som finns i olika varianter. Några av bakverken faller oss också i smaken medan andra känns lite torra. De drycker som finns tillhör det gängse utbudet och innehåller inga överraskningar. Vanligt kaffe, olika teer samt juice och mjölk är det som erbjuds. Fokus ligger på teerna vilket givetvis hänger samman med det aktuella konceptet. Buffén har många besökare och personalen får arbeta hårt med att fylla på med nya bakverk och tillbehör. Personalen är trevlig och professionell men saknar det lilla extra i servicehänseende.

Testpatrullen rekommenderar gärna Afternoon Tea-buffén på Hotell Mullsjö. Priset är 95 kr för en vuxen och 45 kr för barn, vilket kan sägas vara ett mycket facilt pris för den rikliga buffén.

 

Betyg:

Fika:

Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *