9/10 – Falbygdens osteria

Falbygdens osteria i Falköping är kanske allra mest känd för sin rikliga delikatessbutik där de kan stoltsera med 150 stycken ostsorter – och även om vi inte kunde undgå att besöka även den – så var det deras restaurang som vi siktade in oss på. Där serveras varje dag en ost- och delikatessbuffé. Tidigare på bloggen har vi mest bara recenserat läckra bakverk och skummiga cappuccinos, men vi känner att en ostbuffé är mer fikaaktig än mataktig, så varför inte recensera även den?
Buffén bestod av ett tjuogotal dessertostar av olika slag, kex, skinka, salami och andra tilltugg såsom oliver och soltorkade tomater. Det fanns även en ostpaj, och drycken som ingick i buffépriset var kaffe, te och vatten. Vi upplevdde att allting på buffén var väldigt gott – och framför allt föll ostarna oss i smaken. Vi hade gärna stannat kvar där i många, många, många timmar så att vi hade kunnat smaka mer på de goda ostarna, och efter besöket på Falbygdens osteria talade vi varmt och länge om den goda buffén.
 
Buffén kostar 125 kr/per person en helgfri vardag, och det tycker vi är ett rimligt pris för en såpass riklig buffé som denna. Däremot tyckte vi att det saknades bröd på buffén – för bröd hade gjort måltiden mer matig – och dessutom var vi lite besvikna över att det inte fanns någon kaka till efterätt. Någonting sött till efterrätt – efter att ha smakat på cirka tjugo stycken ostar – hade varit passande.
Restaurangen i Falbygdens osteria är rustikt lantlig, och ger ett ganska anonymt intryck. Däremot gör julpyntandet att restauranglokalen – trots allt – känns hemtrevlig och ombonad. Även personalen ger ifrån sig ett anonymt intryck, men samtidigt: vem bryr sig om intetsägande lokaler och intetsägande personal när man ställs inför en helt fantastisk ostbuffé? Det är inte bara mössen som hade tyckt att detta är väl värt ett besök. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:

Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *