1/12 – Café Rådhuset

I Skövdetrakterna talar man om Café Rådhuset på samma sätt som man talar om Vetekatten i Stockholm och Fröken Olssons i Göteborg, och frågan är vad det är som gör att Rådhuset innehar denna status? Kan det bero på dess centrala läge, deras generösa bakverk eller har folk insett att det låter mycket coolare att säga att “vi drar till Rådhuset” än “vi drar till Espresso House”? Frågetecknen är många.

Den första december bestämmer sig ena hälften av fikapatrullen sig för att ta reda på om Café Rådhuset är värt sitt goda rykte. Precis innanför dörren finns en disk fylld med generösa bakverk, vissa mer kreativa än andra – men alla framkallar samma respons som Pavlovs hundexperiment gjorde – och som dessutom leder till en beslutsångest i hög grad. Vad ser egentligen mest lockande ut? Valet faller till sist på en generös brownie dekorerad med marsmallows och valnötter och en chai-latte.

Brownien är en mättande upplevelse, med en riklig chokladsmak, men tyvärr är det också en väldigt torr upplevelse. Utöver den mäktiga chokladglasyren är kakan helt klart en besvikelse. Däremot är chai-latten en desto bättre upplevelse, och sammantaget är cafébesöket – i en av Café Rådhusets små mysiga vråer – en mysig upplevelse. Dessutom får caféet ett plus för att det finns vackra – och lokalt målade – oljemålningar på väggarna att betrakta.
Trots att Café Rådhusets brownies inte uppfyller kriterierna för hur en perfekt brownie ska smaka, planerar Fikabloggen att inom kort göra ett nytt besök på Café Rådhuset: allt för att försöka förstå det Rådhusfenomen som existerar. För personalen var trevlig, priset var inom en rimlig prisklass och utsikten över Hertig Johans torg känns perfekt för ett café. Och visst måste väl den där läckra pekanpajen smaka godare än deras brownies?
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
 
Miljö:
 
Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *