1/12 – Konditori Napoleon

Gillar du caféer med ett stort utbud av klassiska bakverk? Då är Konditori Napoleon det rätta stället för dig. Caféet ligger på Barnapsgatan i centrala Jönköping nära högskolan och resecentrum.

När du kommer in på Konditori Napoleon möts du av en härlig doft av nybakat och en stor disk full av bakelser, bullar, kakor och tårtor. Det rika utbudet motsvarar också  personalens budskap att ”vi är ensamma om att dagligen erbjuda 7-8 sorters bullar, fyra sorters wienerbröd, tre sorters muffins och minst 16 (!) sorters kakor. Varje dag!” Utbudet är visserligen rikligt, men var finns de mumsiga kladdkakorna och de smaskiga fruktpajerna? Klassiska bakverk är inte fel, men testpatrullen saknar ett nytänkande i sortimentet. På plats väljer vi att avsmaka en saffransmuffins som är saftig med en tydlig smak av saffran. Den innehåller även russin så julens smaker strålar samman i bakverket. Muffinsen är godkänd, men den är lite tråkig. En god glasyr eller vit choklad i smeten skulle pigga upp den betydligt.
När det gäller dryckerna ska Konditori Napoleon ha stort beröm för sitt stora varierade utbud. Här finns det mesta som cafégäster kan önska sig i dryckesväg. Personalen är korrekt vänlig om än lite barsk i tonen. Konditoriets inredning följer samma koncept som bakverken d.v.s. klassisk inredning utan överraskningar. Samma eller liknande inredning kan du finna i många caféer. Testpatrullen ger dock ett extra plus för den mysiga julpyntningen i caféet.
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:

Miljö:
Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *