14/12 – Johans Café

Nu i juletider hörs tonerna av Mer jul och I Wish You a Merry Cristmas för jämnan ute på Barnarpsgatan i Jönköping, och av den anledningen var det extra välbehövligt att slinka in innanför de tunga portarna till Johans Café. Caféet ger en väldigt varm känsla ifrån sig, trots att inredningen bestående av rutiga tapeter, tunga blommönstrade fåtöljer och mörka trämöbler egentligen inte är alltför vacker att betrakta, och detta är en känsla som fattas bland många modernare caféer nuförtiden. Något som Johans Café kan stoltsera med är även att fyrbenta kamrater är välkomna där, vilket de är noga med att visa upp:
Bakverken beskrivs bäst som klassiska, även om det finns ett par modernare alternativ att avnjuta. Vi valde att hugga in på en fudgekaka och en saffransbulle innehållande mandelmassa. Fudgekakan hade en bra konsistens och god smak, däremot ställer sig vi oss lite kritiska till den juliga apelsinssmak som fanns i kakan. Saffransbullen var god men hade däremot kunnat vara lite saftigare. Till detta drack vi cappuccino, och trots det rikliga skummet var kaffet tyvärr lite beskt. 
Personalbemötandet var inget utöver det vanliga. men trots vår skepticism mot cappuccinon får Johans Café mer än godkänt för att servera fika till ett medelpris. Hit återvänder vi gärna igen, för tro oss – även när det inte spelas julmusik på Barnarpsgatan kan man behöva ett lugn därifrån ibland. Då är Johans Café ett perfekt alternativ. 
 
Betyg:
Fika:

Dryck:
Kundbemötande:

Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *