16/12 – Café Förr Helensgården

En bakgata bort från julstressen och Commerce ligger Café Förr Helensgården, som är en kombination av en butik och ett café. För den som vill inhandla diverse Marimekko-produkter är detta helt rätt ställe, men testpatrullen var givetvis mer lockad av deras fikautbud. Bakom glasdisken finns en mängd olika bakverk att välja mellan, och alla bakverk är vackert dekorerade och dessutom väl tillagna i storlek.  
Kundbemötandet på Café Förr Helensgården var svalt, och det tog obefogat lång tid att tillaga en liten kopp med cappuccino. Däremot var det inte något fel på smaken på cappuccinon, den var god, och resten av dryckesutbudet på Helensgården verkade också brett och intressant. Till den smakfulla drycken avnjöt testpatrullen en rocky road-brownie toppad med marshmallows, kolasås och non-stop. Kakan hade en fyllig chokladsmak utan att för den delen bli för mastig, och det har vi marshmallowsen att tacka för. Överlag var kakan otroligt välbalanserad och den fick testpatrullen att lämna caféet med ett drömskt leende på läpparna. 
Caféet måste också berömmas för dess fantastiska interiör bestående av rikligt ljusinsläpp, vitmålade väggar och passande textiler. Kanske är också den röda träbyggnaden en av de mysigase byggnaderna i centrala Skövde, den inger ett varmt intryck och av den anledningen är det synd att kundbemötandet inte utstrålar detsamma. Däremot är det ett mysigt café som serverar fika till ett pris i enlighet med liknande caféer, och dess brownies kan troligen få vem som helst att återvända. Synd att man får så snålt med kaffe bara. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *