2/2 – Café Adelante

Mittemot Juneporten ligger Café Adelante gömt mellan flera olika restauranger och barer. Caféet har en anonym utstrålning, och den känslan hänger kvar även när vi kommer innanför dörrarna. Vad vill caféet egentligen utstråla? Är tanken att det ska ge en hemtrevlig vardagsrumskänsla? Utöver ett par färgglada fåtöljer är inredningen blek, och det känns om att det skulle behövas lite fler väggdekorationer för att ge lokalen en mer levande och behaglig känsla. 
Däremot är Café Adelantes fika över förväntan. Bakom disken finns det en mängd olika bakverk att välja mellan, och det alla har gemensamt är att de verkar riktigt smarriga. Vi satsar på en pekannötspaj och en kolakaka. Precis som den översta bilden illustrerar, så är de båda kakorna uppbyggda i flera lager, och vi är mycket förtjusta i hur smakerna samspelar med varandra. Det enda negativa är att kakorna är lite väl mastiga. Till fikat dricker vi en chai-latte och en cappuccino, och även dryckerna håller en god kvalité: även om cappuccinons format kunde ha varit aningen större. 
Sammanfattningsvis har Café Adelante lyckats bra med både fika och dryck, men för att kunna få ett superbetyg behöver de förbättra sin miljö och även jobba på sitt kundbemötande. Dessa faktorer går hand i hand, vilket som Café Adelante tyvärr verkar ha blundat för. Däremot verkar de inte ha blundat för det faktum att fika ska vara gott, för här finns inte en enda torr kaka så långt ögat kan skåda, och det är det bästa sättet att vinna fikapatrullens hjärtan på.
 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:

Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *