23/3 – Coffeehouse by George, Jönköping

OBS! Caféet är nedlagt. 
 
28 existerande fik i cafékedjan Coffeehouse by George verkar inte vara tillräckligt, för på deras hemsida stoltserar de med kommande etableringar av varumärket på nya orter i Sverige. Men är Coffehoouse by George så bra som alla säger, och kan det mäta sig med liknande cafékedjor? Fikapatrullen bestämde sig för att slå ett slag och undersöka saken vidare. Därför begav vi oss denna dag till Coffehouse by George, som ligger mittemot Juneporten, och innanför dörrarna möttes vi av hetsig popmusik på hög volym. Cafeét i allmänhet har en modern och fräsch inredning, och är relativt stort med sina två våningar. 
När vi beställer fika möts vi av en oengagerad personal som verkar sakna vetskap om artighet och kundservice. Under beställningen undviker personalen ögonkontakt och frågar inte huruvida grädde önskas eller ej – men däremot levereras två vackert utsmyckade cappuccinos av personalen. Lite besvikna över bemötandet placerar vi oss i varsin bekväm fåtölj, och börjar hugga in på fikat. Vad ska vi säga om det? Fikautbudet på Coffeehouse by George bjuder inte på några överraskningar, det liknar det fika som serveras på andra cafékedjor, och likaså bjuds det inte på någon smaksensation. Den mastiga brownien med jordnötstouch som vi avnjöt var god med alla sina olika lager, men däremot är det inget bakverk som vi kommer att längta tillbaka till. Likaså med cappuccinon – den var god, men vad mer finns det att säga? Dessutom var kopparna i minsta laget. 
Det stora problemet med Coffeehouse by George är inte den jobbiga musiken som stör vår fikaro, eller deras trista fikautbud: utan det är deras personal. Varför ska vi återvända till Coffeehouse by George när vi kan få liknande fika på andra caféer, men då med trevligare personalbemötande? Det är ytterst tveksamt om vi kommer att återvända hit igen. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *