7/3 – Starbucks Göteborgs Centralstation

På Starbucks hemsida går det att läsa att Starbucks har över 22 000 caféer belägna i 68 länder, varav ett tiotal av dessa caféerna finns i Sverige. De flesta av caféerna här i Sverige ligger i en anslutning till antingen en flygplats eller tågstation, och likaså gör Starbucks på Göteborgs centralstation. Det är ett perfekt läge för hungriga resenärer, och när vi anländer till Göteborg denna måndagseftermiddag tillhör vi denna skara.
Trots den ofantliga mängd caféer som cafékedjan har över världen, bidrar tyvärr inte detta till, någon större variation i deras fikasortiment. Precis som andra liknande företag, exempelvis Espresso House, är sortimentet hårt styrt och fikat är inte heller bakat på plats. Hur miljövänligt är detta egentligen? Däremot faller deras fika oss i smaken, vi avnjuter en cheesecake och en chokladtryffelkaka och båda bakverken serveras i generösa bitar. Cheesecaken har en mild och krämig vaniljsmak, medan tryffelkakan istället utmärks av en rustik chokladsmak. Trots deras goda fika måste vi ändå passa på att hylla deras kaffe, som de själva beskriver som välbalanserat, för det är verkligen en fröjd att avnjuta. Det bästa är att en liten kopp kaffe inte ens är liten – det märks att det amerikanska tänket finns hos dem.
Caféets läge bidrar både positivt och negativt till dess betyg. Vi uppskattar att det ligger centralt, men samtidigt leder ljudet från tågutrop och stressade resenärer att man befinner sig mitt i händelsernas centrum. Med andra ord lämpar sig inte Starbucks på Göteborgs centralstation för några långa och lugna fikastunder. Välj Starbucks om ni vill ha gott kaffe och ekologiskt fika.
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
 
 Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *