2/3 – Malmborgs lilla

Att Malmborgs lilla är litet är ingen överdrift, däremot ryms det mycket kärlek innanför caféets väggar. Caféet är en ”lillasyster” – som ägarna själva beskriver det – till Malmborgs konditori som har funnits i Jönköping sedan i slutet av 80-talet. Det är också på Malmborgs konditori som bageriet finns, och dessa bakverk man kan sedan njuta av på båda Malmborgs-caféerna. 
Utbudet på Malmborgs lilla är något litet (förvånande, va?), men samtidigt känner vi ingen besvikelse över det, utan bestämmer oss ivrigt för att testa deras chokladkaka med tobleroneglasyr. Vi erbjuds grädde till kakan, vilket som vi vänligt avböjer, men det visar sig vara ett misstag. Trots en god glasyr och en god smak av choklad visar sig kakan vara ganska torr, och det skulle behövas någon slags krämighet för att väga upp som en kontrast. Däremot är vi otroligt nöjda med deras drycker! Både cappuccinon och chai-latten serveras med ett rikligt skum och de känns omsorgsfullt gjorda. Vi serverades också ett glas vatten, något som är ovanligt på caféer, men vi uppskattade denna oväntade gest, och överlag fann vi personalen genuint trevliga. 
Caféet är också charmigt inredningsmässigt, det är modernt men har samtidigt en personlig prägel och vi förstår alla som har Malmborgs lilla som stammiscafé. Deras goda kaffe längtar vi redan efter att smaka på igen. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *