26/2 – IKEA, Jönköping

Denna soliga fredagseftermiddag styrde fikapatrullen stegen mot IKEA:s servering. I Jönköping är den på varuhusets andra våning, och det fantastiska ljusinsläppet gjorde sig naturligtvis till rätta en dag som denna. IKEA beskriver sin restaurang som ”varuhusets hjärta”, och medan vi sitter och fikar märker vi hur både barnfamiljer, pensionärer och medelålders par strömmar till fikaserveringen. Det är både en plats där funderingar kring val av köksluckor kan läggas åt sidan en stund, och en plats dit man kan gå för att fika till ett riktigt budgetpris. 
IKEA:s fikautbud är aningen begränsat, men trots detta erbjuder de ändå flera olika dryckesalternativ och har sett till att ha fikabröd som även passar allergiker. Blåbär- och vaniljcheescaken som vi testar är lagom söt med en god vaniljsmak, medan kladdkakan har en fyllig chokladsmak. Faktum är att kladdkakan står sig otroligt bra jämfört med kladdkakor på många andra caféer – och framför allt är det svårt att hitta en bättre kladdkaka för priset av 20 kronor. Även kaffet håller en god kvalité, och det bör tilläggas att kaffet är gratis för IKEA FAMILY-medlemmar. Vem tackar nej till gratis kaffe?! 
Personalen är trevlig, trots att det stundtals är stressigt på caféet, och denna stress avspeglar sig även på miljön. Serveringen på IKEA har sitt syfte, och syftet är att det ska gå snabbt och smidigt att fika, så att man sedan kan fortsätta sin shoppingstund på varuhuset. Med andra ord är serveringen aningen stimmig, och fikapatrullen rekommenderar inte caféét för långa fikastunder. Däremot är det väl värt att fika där om man vill spara ett par slantar eller råkar ha vägarna förbi Sveriges största möbelkoncern. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *