1/4 – Fröken Olssons

Centralt i Göteborg på Östra Larmgatan ligger Fröken Olssons, vilket som även går att benämna som indiekidsens inneställe. När vi kommer dit och granskar menyn förstår vi med en gång varför detta är ett sådant hipsterställe: caféet erbjuder nämligen många veganska alternativ, både gällande dryck och fika, och fikat är även bakat på ekologiska råvaror. Med andra ord känns det inte så konstigt att det är många, både unga och gamla, som köar för att få ta del av Fröken Olssons fikabröd. 
Fikat vi testade var en chokladmuffins med marängtoppning, innehållande hallon, och en kladdkaka med hasselnötter. Både muffinsen och kladdkakan hade en mastig och mörk chokladsmak som vi tyckte om, och kladdkakan innehöll dessutom bitar av mörk choklad, vilket som förstärkte chokladsmaken ännu mer, samt gav kladdkakan ett härligt tuggmotstånd. Vidare kändes muffinsen välbalanserad. Dock gjorde Fröken Olssons samma misstag som de gjorde på Coffeehouse by George häromveckan: de serverade grädde till kladdkakan utan att fråga om detta önskades. På Fröken Olssons känns det dessutom extra konstigt att de gjorde det, då caféet i övrigt verkar ta hänsyn till allergiker och alternativa livsstilar. Annars uppfattar vi personalen som trevlig och tillmötesgående. 
Kaffet är också till belåtenhet, cappuccinon serveras i en hög mugg och har rikligt med skum. Däremot tycker vi att påtår borde ingå gällande det vanliga kaffet, det känns som en smidig service som caféer kan erbjuda, men annars är vi nöjda. Vi tycker även att de gula muggarna som kaffet serveras i är otroligt läckra, roligt med en färgklick!
Inredningen på Fröken Olssons tycker vi känns varm och smakfull, färgerna känns läckert kombinerade med varandra och vi älskar det mönstrade kaklet. Efter att ha läst historien om kaklet på caféets hemsida, om hur det importerades från New Mexico, känner vi bara en ännu starkare förtjusning till det. Caféet är dessutom rymligt och innehåller både sittmöjligheter i form av pallar, fåtöljer och vanliga stolar, och nästa gång vi kommer hit hoppas vi att vädret tillåter att vi sitter på uteserveringen som ligger belägen på innergården. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *