4/4 – Bryggan Café & Bistro

Möjligen har Bryggan Café & Bistro Jönköpings bästa läge, det är vackert beläget vid Munksjön och uteserveringen är alltid fullsatt under soliga dagar. Jönköping City beskriver caféet som ”Bryggan är café och bistro med inriktning mot smörrebröd, lättare luncher såsom soppor och givetvis finns utsökt fikabröd”, och idag begav sig fikapatrullen dit för att se om deras definition av ”utsökt fikabröd” överensstämmer med vår uppfattning om vad som är smarrigt i fikaväg. 
Inne på Bryggan Café & Bistro möts vi av ett fantastiskt ljusinsläpp, tack vare alla fönster, men vi möts också av en stimmig miljö. Detta verkar vara lattemammornas högkvarter, och kanske bidrar även Bryggan Café & Bistros rikliga alkoholmeny till detta (även om ammande lattemammor troligen inte tillhör denna målgrupp). Desto mindre riklig är deras kaffemeny: någon sådan inkluderas överhuvudtaget inte på väggarna. Detta tycker vi är dåligt då Bryggan faktiskt definierar sig som ett café, och även deras fikabröd visar att caféverksamheten inte verkar vara deras största fokus. Utbudet är klent, men däremot är det närbakat, vilket som ger fikat ett plus i kanten. Vi beställer in en ruta äppelkaka och en ruta morotskaka, och trots att fikat är gott upplever vi att det finns utvecklingsmöjligheter. Bland annat borde det vara en självklarhet att vaniljsås serveras till en äppelkaka, och dessutom skulle även morotskakan kunna spexas upp rent utseendemässigt. Cappuccinon är också god, men precis som på många andra caféer borde kopparna vara större. 
Överlag tycker vi att personalen ger ifrån sig ett neutralt intryck, och likaså är inredningen ingenting som sticker ut. Inredningen är ljus, fräsch och välbalanserad, men den avger inte ett starkare intryck än så. Sammanfattningsvis känner vi att Jönköping City – och resten av Jönköpings invånare – verkar överskatta det populära caféet Bryggan Café & Bistro en aning, eller så är det helt enkelt det perfekta läget som gör att folk ständigt dras till deras uteservering: för fikat var inte direkt ett sjunde underverk. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *