8/4 – Nyfiket

På Tändsticksområdet i Jönköping ligger Kulturhuset och deras café vid namn Nyfiket. Redan när vi kommer innanför dörrarna till Kulturhuset och betraktar bilderna från brandstationsockupationen i Jönköping år 1982 känner vi vilken solidaritet det finns inbyggd i Kulturhusets väggar, och denna känsla hänger kvar när vi kliver innanför dörrarna på caféet. Vi möts av en trevligt pratsam och tillmötesgående personal, och utifrån besökarna på Nyfiket drar vi slutsatsen att många är stammisar, vilket vi har förståelse för med tanke på den mysiga stämningen på caféet. 
Fikautbudet är aningen begränsat på Nyfiket, men vi hugger in på varsin kanelbulle. Kanelbullen är mättande, men ingen exceptionell smaksensation, men däremot är fikat prisvärt. Det är inte ofta Testpatrullen fikar på caféer där RFSL-tidningar ligger på borden, personalen diskuterar Gudrun Schyman, punkspelningsaffischer hänger på väggarna och kryddväxter står i fönstren. Stämningen går inte att klaga på. 
Nyfiket var över all förväntan, och framför allt tycker vi att det är viktigt att stötta Kulturhuset och dess verksamhet. Om du vill ha smaskigt fika bör du vända dig till ett annat café, men om du däremot vill fika i en mysig miljö ska du vända dig till Nyfiket på Tändsticksområdet. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *