16/4 – Jusie Nature

Hälsocaféet Jusie Nature ligger centralt beläget i Kungälv, och med centralt menar vi verkligen centralt. Det ligger mitt bland de andra affärerna inne i köpcentret Klocktornet, och för den som har barn finns det också ett lekland bestående av hoppborgar för den som vill avnjuta en kaffe medan barnen härjar runt.

Det som utmärker Jusie Nature är deras bakverk som alla är bakade enligt raw food-principerna (det vill säga att ingenting är uppvärmt, och att det också innehåller mer vitaminer och mineraler och mindre fett). Kan det leva upp till fikapatrullens förväntningar? Vi beställer in en brownie och en chokladpuck, och trots bristen på både socker och smör finns det en god chokladsmak som inte gör oss besvikna. Brownien innehåller avokado, vilket som bidrar till en god krämighet, och kakao-smaken är mycket bättre än på många andra caféer. Chokladpucken är dessutom vackert dekorerad med gojibär, vilket som är en fin färgklick på ett annars ganska färglöst bakverk.
Även drycken är god. Precis som på många andra caféer är det aningen snålt med cappuccino, men samtidigt väger den enorma tekannan upp för detta! Te, som annars är en ganska bortglömd och anonym dryck på många caféer, stod här i centrum. Personalen var även trevlig och bemötesgående, och det enda egentliga minuset med fikabesöket var caféets läge. Trots att vi uppskattar dess centrala läge, känns det kanske som att det lämpar sig att ha ett café av denna sort mer åtskilt. Däremot är inredningen enhetlig med caféets nischade fika, och har även försäljning har spännande raw food-produkter. Samtidigt måste det vara svårt för alla Kungälvsbor att inte lockas av att köpa ett gott bakverk fårn Jusie Nature när de går igenom Klocktornet, för har man smakat deras bakverk en gång vill man garanterat smaka på dem igen.
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *