26/4 – Bernards Atollen

Tidigare har vi recenserat caféet Bernards, vilket är ett café som vi fick ett positivt intryck av. I hopp om att återuppleva dessa positiva minnen begav sig fikapatrullen till Atollen, som är ett relativt nybyggt område i Jönköping där Bernards har öppnat ännu ett café: Bernards Atollen. Caféets logga vittnar om att konditoriet har varit verksamt i Jönköping sedan 1919. Innanför dörrarna möts vi av en modern inredning, med en lite industriell touch, och vi möts också av en viss förvirring när vi inser att Bernards Atollen inte serverar sitt fika bakom disk. Istället blir det hela en underlig upplevelse, speciellt med tanke på att de olika fikakomponenterna är ologiskt utplacerade i lokalen. Varför inte placera bullar och kakor bredvid varandra, istället för på två olika ställen i lokalen? Och varför står inte tallrikarna på ett lättillgängligt ställe? Varför finns det inga teskedar till bakverken? Allt är med andra ord ganska förvirrande. 
Ytterligare problem är att sortimentet är otroligt utplockat, samt att det inte finns någon information om bakverken och dess innehåll, vilket som försvårar fikabesöket för de som lider av någon allergi eller intolerans. Som tur är serveras de varma dryckerna bakom disk, och tur är nog det: för att komponera sin egen chai-latte skulle vara svårt. Chai-latten visar sig också vara höjdpunkten med besöket, den är välbalanserad och god. Kakan – som fikapatrullen fått alldeles för lite information om för att kunna namnge korrekt – är en nötkaka toppad med grädde och ett bär. Nötkakan har en sötsliskig smak, och tyvärr går denna inte riktigt hem hos fikapatrullen.
Den moderna inredningen på Bernards Atollen känns opersonlig, och saknar den mysighet som Bernards på Kyrkogatan har. Sammanfattningsvis går det att konstatera att höjdpunkten på Bernards Atollen var den goda drycken. Personalen gav ifrån sig ett ganska anonymt men trevligt intryck, dock gör caféets självservice-system att kommunikationen mellan personal-kund minskar, och därför försvårar det också möjligheten för personalen lyckas ge ifrån sig ett minnesvärt kundmottagande. Caféet har mycket att leva upp till innan det kan mäta sig med de andra caféerna i Jönköping. 
 
Betyg:
Fika:

Dryck:

Kundbemötande:
Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *