3/5 – Kafé Braheparken

Kafé Braheparken är ett av få helvegetariska caféer i Jönköping, och därför kändes det extra pirrigt för fikapatrullen att göra ett besök där. På caféet möts vi av en tydlig meny, och vi uppskattar starkt att det står utskrivet vad bakverk och dryck innehåller.
En fördom som många har om vegetariskt fika är att ”det aldrig kan vara lika gott som vanligt fika”, men Kafé Braheparken krossar det argumentet fullständigt med sitt icke-animaliska – och dessutom till stor del ekologiska, rättvise- och kravmärkta – utbud. Blåbärspajen har en god smak och serveras med rikligt med vaniljsås. Även jordnötskakan och energibollen får ett bra omdöme. Möjligen kanske energibollen skulle kunna innehålla mer sötma och mer smak, men samtidigt är vi nöjda med energibollens innehåll, då den bestod av bland annat dadlar och olika fröer, som är perfekta energikällor. Även drycken var god, kaffet var dessutom fairtrademärkt och cappuccinon smakade utmärkt trots att den inte innehöll komjölk! 
Trots att caféet nischar sig mycket gällande sitt fikautbud, utmärker det sig inte det minsta gällande sin inredning. Inredningen känns trist och ogenomtänkt. Personalen briljerar inte servicemässigt, men däremot märker vi att de är insatta kring vegetarianism och har svar på alla frågor som andra cafébesökare ställer, och fikapatrullen uppskattar att de har koll på vad de pratar om. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *