2/4 – Mackmakeriet

Under sommarsäsongen är det nästan som att caféerna tävlar om att ha den mest attraktiva och ombonade uteserveringen, och i Jönköping är Mackmakeriets mysiga innergård bland de mysigaste uteserveringarna. Vem kan tro att det gömmer sig en sådan mysig och ombonad innergård där, när resten av caféets lokal är alldagligt trist? Uteserveringen var verkligen en överraskning för oss. Dagen till ära erbjöd även caféet ett valfritt bakverk samt kaffe för 30 kronor, och trots att caféet framför allt är inriktade på att servera goda mackor har de även ett lätt fikautbud att erbjuda. 
Detta budgeterbjudande fick oss att välja en blåbärspaj och en kladdkaka, samt bryggkaffe förstås. Blåbärspajen är aningen uppvärmd och smakar som en traditionell blåbärspaj, och naturligtvis är det ett plus att vaniljsås serverades till pajen. Även kladdkakan känns genuin, det känns som en kladdkaka som är bakad utifrån ett recept i en vanlig kokbok. Trots att det brukar vara gott med kladdkakor som det är någon form av twist på, som kanske innehåller nötter eller har en spännande glasyr, är det också härligt att det fika som Mackmakeriet erbjuder är enkelt, gott och inte känns amerikaniserat på det sätt som många andra cafékedjors fikautbud gör. Även kaffet får godkänt av fikapatrullen – det sticker inte på något sätt ut, men det har vi ju redan konstaterat att Mackmakeriets fikabröd överlag inte gör – och vi har ingenting emot att de håller det enkelt. 
Personalen är trevlig, men gör inget större intryck på oss. För övrigt verkar Mackmakeriet vara ett ställe som besöks av högljudda grabbgäng. Vi vet naturligtvis inte om detta var en tillfällighet eller om det alltid är så, men då vi satt på innergården stördes vi inte av deras pojkaktiga gängjargong. Sammanfattningsvis kan vi rekommendera Mackmakeriet nu i sommartid – för deras innergård är den perfekta fikamiljön, speciellt om ni vill isolera er från storstadsruschen.  
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *