15/6 – Wayne’s Coffee, Jönköping

Wayne’s Coffee ligger på Södra strandgatan i Jönköping, vilket innebär att det både har utsikt över Munksjön och trafikruset utanför. Trots trafiken utanför ligger caféet lägligt till, och förutom de lågmälda samtalen som sker inne på caféet är det många som sitter i tystnad med datorer framför sig. Med andra ord är stämningen lugn, och vad passar bättre än ett lugnt cafébesök en regnig onsdagseftermiddag?
Fikat på Wayne’s Coffee är inte lokalt producerat, utan bakat på ett bageri på annan ort. Detta tycker vi märks på smaken, cronyonen hade en torr smak och den hade kunnat smakat färskare. Annars var det gott med chokladfyllningen i. Även chokladbrownien kändes torr, men den hade en fyllig och god chokladsmak. Däremot kanske hallonsylten i chokladbrownien borde ha skippats helt och hållet. Gällande drycken får både kaffet och chailatten ett bra betyg av fikapatrullen. 
Inredningen på caféet är alldaglig, men trots detta kan vi inte definiera den som trist: och särskilt inte i jämförelse med många andra caféer. Personalen ger ett ganska neutralt men trevligt intryck ifrån sig, och prisklassen är på en medelnivå. Framför allt rekommenderar vi Wayne’s Coffee för deras dryck, men överlag matchar caféet det intryck som vi har fått av liknande cafékedjor. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:

Miljö:
Kundbemötande:
Slutgiltigt omdöme:

2 Comments

 1. Anna
  juni 15, 2016

  Åh, jag brukar ta en sväng förbi Wayne’s Coffee (visserligen i Borås istället, men ja) ibland. Som ni säger – kaffet är en stor tumme upp, och jag tycker miljön är riktigt lagom avslappnad och mysig! Spenderade en förmiddag med intensivt plugg inför NP där i våras, och det var verkligen ett café som var on-spot lämpligt för det 🙂

  Svara
  1. fikabloggen
   juni 19, 2016

   Wayne’s Coffee känns ju verkligen som ett perfekt café att plugga på! 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *