18/6 – Caffé Ritazza, Göteborg centralstation

Caffé Ritazzas hemsida skriver de att deras huvudsakliga mål är att finnas till hands för resenärer, genom att kunna erbjuda gott kaffe, och som de uttrycker det: ”freshly made food”. Det sistnämnda kan dock ifrågasättas då Caffé Ritazza, som är en cafékedja, knappast har ett bageri i alla 22 länder som de är verksamma i. Med andra ord kanske inte fikat är så ”freshly made”, men det märks åtminstone inte på smaken. I Sverige finns Caffé Ritazza på tre ställen: Stockholms centralstation, Arlanda och Göteborgs centralstation. På Göteborgs centralstation visar sig Caffé Ritazza vara en lugn oas från stressiga resenärer och tågutrop, och caféets läge är därför mycket bra. 
På Caffé Ritazza är det dock inte deras fika som står i centrum, utan personalen. Personalen har ett otroligt bra kundbemötande, vilket gör ett starkt intryck på oss. Drycken och fikat är dock bra, chailatten har en god och len smak, och det är ett plus att påtår ingår till bryggkaffet. Cookiesen har en mjukseg konsistens och innehöll bitar av choklad och nötter, och de var ypperligt goda. 
Caféets inredning är avskalad, men ändå inbjudande. Inredningen består av varma färger, bekväma fåtöljer, vackra fotografier, speglar.. Ja, ni hör ju, det är ett café att trivas på. Ett extra plus är att de har en avdelning som är mer avskärmad från den övriga centralstationen, och där är det svårt att ens lägga märke till att det är på en stressig centralstation man befinner sig på. Överlag fick vi ett positivt intryck av caféet, och vi är glada över att denna trevliga cafékedja kan fungera som en utmanare till mer trista cafékedjor i samma medelprisklass. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *