Lennartssons bageri

Snart har Fikapatrullen besökt alla caféer i fikahuvudstaden Alingsås. Är det någon av er läsare som också har lyckats med den bedriften? Caféet som vi kommer att recensera idag är Lennartssons bageri (även kallat Café Bakfickan) som ligger på Kungsgatan 33 i staden. Caféet har funnits där sedan år 2008 och anledningen till namnet, om Fikapatrullen får spekulera, tror vi beror på att caféet mynnar ut i en klädbutik och därmed blir någon form av ”bakficka”. Det är dock bara en gissning från vår sida! 
Caféet erbjuder ett utbud av fika som kännetecknas av klassiska bakverk. Fikapatrullen väljer att testa en ”parisare”: en krämbulle helt enkelt. Degen till bullen är luftig men däremot upplever vi att den innehåller snålt med vaniljkräm. Det skulle också kunna finnas mer smak i både deg och vaniljkräm. På hemsidan lyfter Lennartssons bageri fram vikten av goda råvaror men efter att ha läst om innehållet i Lennartssons bakverk på hemsidan är vi säkra på att Lennartssons bageri skulle kunna förbättra den aspekten. Om en vaniljbulle är bakad på kokosfett, rapsolja och vaniljarom är det inte konstigt att den inte levererar i smak. 
 
Lennartssons bageri erbjuder de vanliga kaffedryckerna och Fikapatrullen väljer att hålla sig till det klassiska bryggkaffet. Kaffet är dock aningen beskt. Gällande fikat vill vi passa på att lyfta fram att Lennartssons bageri har generösa priser. 
I och med att caféet gränsar till en klädbutik infinner sig inte en myskänsla, framför allt inte när popmusiken från butiken bredvid dånar. Avsaknaden av fönster inne i serveringen bidrar till att lokalen känns mörk och inredningen känns passé. I Alingsås finns det många caféer som håller en otroligt hög kvalité och vi är säkra på att Lennartssons bageri kan bättre än såhär. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *