Stålboms Konditori

Ibland har Fikapatrullen turen att stöta på ett café utöver de vanliga. Ståhlboms Konditori i Falkenberg är ett sådant extraordinärt café. Här finns ett härligt fikautbud med allsköns fina bakverk. Vi smakar på en äppelbulle med smulpaj och kanel. En riktigt smaskig höstfavorit! Men vi skulle lika gärna kunna ha valt någon av de smarriga bakelserna eller pajerna som finns i cafédisken.
Cafémiljön är spännande och det gäller både inomhus- och utomhusmiljön. Konditoriet är egentligen inrymt i ett vanligt hus, men man har ändå lyckats skapa någonting extra genom roliga detaljer. Exempelvis kan man hitta väggtexter skrivna av några av de artister som har uppträtt på Ståhlboms. Porträtt på flera av artisterna pryder också caféets väggar. Nu kanske ni undrar över formuleringen ”har uppträtt på Ståhlboms”? Det är faktiskt så att man fram till sommaren 2019 har ordnat konserter, Buller & Bång,  där många kända musiker har spelat, till exempel Bo Kaspers, Eva Dahlgren, Timbuktu & Damn, Amanda Jensen och många flera.
 

Något annat som är speciellt för Ståhlboms Konditori är avsaknaden av wifi. Det finns anslag där kunderna uppmanas att tala med varandra istället. Ett fint budskap i vårt stressade samhälle tycker vi.

Summan av kardemumman är att Fikapatrullen är mycket nöjda med sitt besök på Ståhlboms Konditori. En riktig cafépärla på Västkusten!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *