Kafé Marmelad

Kafé Marmelad ligger vid Mariaplan i Göteborg, inte långt bort från Matería som vi recenserade för ett tag sedan, och kan precis som Kafé Zenit betraktas som en institution i Majornas cafévärld. Kafé Marmelad har dessutom belönats med att bli omnämnda i White Guides caféguide ett flertal gånger. På Kafé Marmelad ordnas det titt som tätt spelningar och cafélokalen används till mer än att ”bara” fika. Det finns dessutom generöst med utrymme på caféet, framför allt sommartid när uteserveringen går att använda, vilket gör det till ett perfekt café både för event och för den som vill ha en lugn fikastund för sig själv.
Caféet är medvetet vilket även visar sig i fikautbudet, det finns flertalet veganska alternativ. Fikapatrullen väljer att testa caféets kladdkaka som visar sig vara en torr och tråkig historia. Vi testar även fikets havremjölksbaserade latte som håller en desto högre kvalité. Latten är riktigt god.
Kanske är det en del av caféets koncept att lokalen känns nedgången, men oavsett faller lokalen inte Fikapatrullen i smaken. Enligt Fikapatrullen är caféet i behov av en uppfräschning. Vi kan däremot inte klaga över det trevliga bemötandet som vi får från caféets personal.
Kafé Marmelad är ett café för dig som letar efter veganska alternativ, är intresserad av kultur och kan stå ut med att caféet inte är det allra mest uppfräschade. Vi väljer hellre att rekommendera caféets restaurangmotsvarighet, Syster Marmelad, som ligger på andra sidan vägen och som serverar riktigt högkvalitativ vegetarisk mat.
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *