Kafé Zenit

På Internet beskrivs Kafé Zenit som ”stökigt och lite flummigt” och som en  ”institution i cafévärlden i Majorna”. Det göteborgska caféet verkar dock vara väl etablerat: det strömmar in gäster och uteserveringen är så gott som fullsatt när Fikapatrullen gör ett besök på Kafé Zenit. Fiket ligger i ett gammalt landshövdingehus från 1894 enligt Majorna.nu och caféet verkar ha varit verksamt på den platsen sedan en lång tid tillbaka. Kanske är det därför som majoriteten av besökarna på Kafé Zenit känns som stamgäster, som är där ofta och vet exakt vilken paj som är godast och vilken sittplats som ger mest skugga en varm sommardag? 
För Fikapatrullens del är det däremot första besöket på Kafé Zenit. Efter att ha stått i kö i ett par minuter – besöksantalet är som sagt relativt stort – är det dags för Fikapatrullen att lägga en beställning. Bakom disken finns en mängd olika bakverk såsom pajer, raw food-bollar och muffins. Fikapatrullen faller för en paj innehållande rabarber och hallon. Pajen är toppad med hård maräng och serveras med en rejäl mängd vaniljsås. Pajen visar sig dock inte vara en succé: att kombinera rabarber och hallon, som båda är relativt sura, är en god idé, däremot känns marängen på toppen överflödig. Möjligen skulle marängen vara godare om det istället vore italiensk maräng som toppade pajen. Dessutom är vaniljsåsen ingen höjdare, den är tunn och smaklös. Fikaptrullen förtär även en morotskaka. Kakan har en god kryddning och är riktigt saftig, däremot upplever Fikapatrullen att glasyren inte är tillräckligt söt. Glasyren blir lite syrlig i relation till kakbottnen vilket gör att de två komponenterna skär sig med varandra. 
 
Som dryck dricker Fikapatrullen en cappuccino. Cappuccinon har en god smak och ett härligt skum. Fikapatrullen testar även Kafé Zenits chailatte. En av medlemmarna i Fikapatrullen uttrycker att ”chailatten kändes genuin och inte som vilken chailatte som helst” vilket är ett gott omdöme. Koppen som chailatten serveras i är dessutom oerhört charmig!
Kafé Zenit är ett mysigt café som både har en interiör inomhus och en trevlig uteservering. Caféet känns varmt och välkomnande och det passar verkligen in i stadsdelen Majorna i Göteborg. Miljön är Kafé Zenits starkaste kort, även om vi också vill passa på att lyfta fram den servicemedvetna personalen som serverar gäst efter gäst utan att någon gång halka in i ett standardmässigt bemötande. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *