Veckans bulle v.40: Östgöta Wienercafé, blåbärsbulle

Passade nog kommer vi idag, under Kanelbullens dag, att lansera ett nytt koncept på bloggen: Veckans bulle. Varje torsdag kommer vi att recensera en ny bulle på bloggen! Syftet med Veckans bulle är att hitta Sveriges allra godaste och mest kreativa bullar. Efterhand kommer vi att sammanställa Bulltoppen som ni kan hitta här
 
Om ni har tips på en riktigt god bulle vill vi gärna att ni delar med er – skriv en kommentar på bloggen, kommentera på vår Facebooksida eller skicka ett meddelande till oss! Kanske kommer det vara just din favoritbulle som vi antingen hyllar eller sågar under kommande vecka?
 
Nedan följer våra kriterier: 
  • Bullen måste vara bakad på en vetedeg. Med andra ord faller raw food-bullar, wienerbröd (wienerdeg) och crossianter (smördeg) bort. 
  • Bullar måste innehålla jäst (bakjäst eller surdeg). Muffins, som är bulliknande men innehåller bakpulver, räknas inte som bullar.
  • Bullens fyllning kan vara av varierande karaktär. Det måste inte vara t ex kanelbullar som vi testar. 
  • Vi kommer inte att recensera bullar från kedjor såsom Espresso House, McDonald’s eller Pressbyrån.
  • Bullen kan testas både på plats på ett café och genom att vi köper hem den och testar den samma dag. Det testkriterium som vi framför allt kommer att lägga fokus på är bullens smak (även om vi i recensionen kommer att nämna något kort om bullens yttre). Vår strävan är att ha flera testpersoner i juryn, även om det inte alltid är möjligt att uppnå.

Låt oss presentera den första bullen: en blåbärsbulle från Östgöta Wienercafé i Falköping (som vi tidigare har recenserat, läs recensionen av caféet här). 

Fikapatrullens omdöme: Fikapatrullen inhandlade en blåbärsbulle på Östgöta Wienercafé för ett billigt pris och redan efter en tugga utbrister en av testpersonerna att ”wow, den här vill jag äta igen”. Bullen är på många sätt perfekt: en god och luftig deg innehållande kardemumma, en söt blåbärsfyllning och ett sockrigt yttre. Kringlan är dessutom estetiskt tilltalande och tack vare att bullen innehåller lagom med fyllning går den smidigt att äta med händerna. En av Fikapatrullens medlemmar upplever dock att bullen smakar lite för lite blåbär, och möjligen skulle det gå att addera aningen mer fyllning för att uppnå en ännu tydligare blåbärssmak. Hur som helst, en riktigt stark bulle att avnjuta på Kanelbullens dag och att börja projektet Veckans bulle med!
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *