Centralbageriet i Huskvarna

Centralbageriet i Huskvarna ligger vid en tvärgata till Esplanaden och är ett litet konditori som erbjuder en mängd smarriga bakverk. Under Fikapatrullens besök, som sker en fredag en timme före stängningstid, är det dock ganska utplockat bakom disken: men är inte det ett gott tecken på att det är ett uppskattat café? Caféets ledord  är kvalitéthantverk och service. Nu har det blivit dags för Fikapatrullen att utvärdera hur bra Centralbageriet lever upp till dessa ledord! 
Till att börja med lever Centralbageriet i Huskvarna verkligen upp till den servicekänsla som de eftersträvar. Personalen ger oss ett varmt bemötande och det ger givetvis ett positivt betyg att kaffet serveras vid bordet av personalen. Fikapatrullen testar både caféets bryggkaffe och deras cappuccino. Bryggkaffet är gott men sticker inte ut nämnvärt i smaken och likaså cappuccinon: däremot är båda dryckerna goda och det finns inget att anmärka på. I fikaväg testar Fikapatrullen en hallonmoussebakelse. Bakelsen består av en fantastiskt god botten som är saftig och har en ton av salt vilket gör sig väl till den söta hallonmoussen. Bakverket är vackert dekorerat med riven vit choklad, en randig chokladstång och frukt. Bakelsen är verkligen hantverksmässigt gjord (ledord nummer två) och det finns en kvalitét (ledord nummer tre) över både bakelse och dryck!
Caféet är litet och ombonat, och trots att majoriteten av besökarna förmodligen väljer att köpa med sig fika hem, skulle det inte vara några svårigheter att slå ihjäl ett par timmar med att avnjuta en fika på plat på Centralbageriet. Centralbageriet drar Fikapatrullens tankar till Landhs Konditori i Mullsjö/Habo/Bankeryd och Thimons Konditori i Nässjö, och sämre associationer går väl absolut att få?
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
 
Miljö:
 
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *